• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/gokhanaycom
  • https://twitter.com/gokhanaycom
  • https://www.instagram.com/gokhanaycom/
  • https://www.youtube.com/c/gokhanaycom
    • Mevlid-i Nebi - Oratoryo Gösterisi
    • Hz. Muhammed'in (sav) Hayatı
    • Mevlid-i Nebi Oratoryo Gösterisi
    • Çöle İnen Nur
ZİYARETÇİLER
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam404
Toplam Ziyaret2300741
EBA MATERYAL
DKAB TABU
SINAV GÖREVİ
ETKİNLİK
AFAD DEPREM

AÇIK İLAHİYAT


İMAM HATİP LİSESİ MEZUNU OLUP YGS BAŞVURULARINDA BANKAYA EN AZ 10 TL YATIRAN TÜM ADAYLAR İKİ YILLIK İLAHİYAT AÇIK ÖĞRETİM ÖN LİSANS SINAVSIZ GEÇİŞ HAKKINI KULLANABİLİRLER. BÜTÜN ÖĞREBNCİLERİMİZE DUYURULUR

SINAVSIZ GEÇİŞ VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

 1.     Sınavsız geçiş nedir?

 

Sınavsız geçiş mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna en yakın programların uygulandığı, öncelikle kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içindeki, daha sonra da bölgesi dışındaki meslek yüksekokulu ve Açık öğretim ön lisans programlarına herhangi bir sınava gerek duymadan direk diploma puanı ile okula kayıt yaptırılan bir sistemdir.

 

2.     Sınavsız geçişe kimler başvurabilir?

 

Sınavsız geçişe meslek liselerinden mezun olan öğrenciler başvurabilir. Sınavsız geçişe düz liselerde, Anadolu ve Fen liselerinde okuyan öğrenciler başvuramazlar.

 

3.     İmam-hatip liseleri mezunları sınavsız geçişle nerelere başvurabilirler?

 

İmam-hatip lisesi mezunu olan öğrenciler için sınavsız geçişle gidebileceği iki üniversite vardır. Birincisi Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans (2yıllık); ikincisi ise Atatürk Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Önlisans (2yıllık) programlarıdır.

 

4.     Sınavsız geçişe nasıl başvurulur?

 

Sınavsız geçiş için meslek lisesinde okuyan öğrenci o yıl ki üniversite giriş sınavı başvurularında sınavsız geçişe başvuru yapar.

 

5.     Sınavsız geçişle bir üniversite yerleşmek için herhangi bir sınava girmek gerekli midir?

 

Hayır, herhangi bir sınava girmesine gerek yoktur. Dikkat: Üniversite sınavına başvuru yapıyor ama isterse sınava girmiyor.

 

6.     Sınava girerse ne olur?

 

Hiçbir sorun olmaz. Sınavdan belli bir puan alır. O puanla başka alanları tercih eder. Aynı zamanda sınavsız geçişe de başvurusunu yapabilir.

 

7.     Sınavsız geçişle üniversiteye kayıt yaptırırsa ertesi sene tekrar üniversite sınavına girebilir mi?

 

Evet girebilir. Ertesi sene sınava girerse puanında herhangi bir kesinti olmaz. Başka bir bölüm kazanarak, kazandığı üniversiteye kayıt yaptırabilir.

 

8.     Sınavsız geçiş ile üniversite nasıl kazanılır?

 

Sınavsız geçişe başvuran öğrenci temmuz ayında yapılan üniversite tercih döneminde sınavsız geçiş üniversitelerine başvuru yapar. Sınavsız geçiş ile üniversiteye başvuru yapan öğrenciler arasından ÖSYM’nin belirlediği kontenjan kadar ortaöğretim başarı puanına göre yerleştirme yapılır.

 

 9.     Açık öğretim üniversitesine kayıtlar nasıl yapılır?

 

Sınavsız geçiş ile İlahiyat Önlisans programlarına eylül ayı içersinde yapılır. Kayıt işlemleri öğrencinin yaşadığı şehirdeki Açık öğretim bürolarından yapılır. Öğrencinin kayıt için ayrıca Eskişehir’e veya Erzurum’a gitmesine gerek yoktur.

 

10. Açık öğretim üniversite ücretleri ne kadardır?

 

Açık öğretim İlahiyat fakültesine kayıt esnasında 2012 yılında kitap masrafı 205, katkı payı 70 lira olmak üzere toplam 275 lira alınmıştır. Üniversite ücretleri iki taksitle ödendiğinden ikinci dönemde 275 lira ödenecektir. Yani toplamda 2012 yılında Açık öğretim Önlisans ilahiyat fakültesine kayıt olan öğrenci 550 lira ödemektedir. (Not: 2013 yılında bu ücrete bakanlığın belirlediği kadar zam gelecektir.)

 

11. Açık öğretim üniversitesi eğitimleri nerede ve nasıl yapılır?

 

Kayıtlardan sonra öğrenciler kendilerine ait kitapları açık öğretim bürolarından alırlar. Aldıkları kitaplarla ve kitle iletişim araçları vasıtasıyla derslere çalışırlar. Yani öğretimlerini evde kendi kendilerine gerçekleştirirler.

 

12. Açık öğretim üniversitesi sınavları nasıl, nerede ve ne zaman yapılır?

 

Açık öğretimde yıl boyunca toplam üç sınav vardır.

 

1.Ara sınav                         : Ocak ayında

2.Yılsonu sınavı                : Mart ayında

3.Bütünleme sınavı        : Haziran ayında (Ek sınavdır. Zayıf dersler için)

 

 Sınavlar öğrencinin kendisinin belirleyeceği ilde girilir. Yani kendi oturduğunuz şehirdeki bir okulda girebilirsiniz.

 

13. Açık öğretim üniversitesi sınıf geçme sistemi nasıldır?

 

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayarla değerlendirilmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmemektedir. Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun 50 veya daha yukarı olması gerekmektedir.

 

Her dersin başarı notu, ara sınav notunun %30´u ile yılsonu veya bütünleme sınav notunun %70´i toplanarak bulunur.

 

Bulunduğu sınıftaki derslerin en çok ikisinden başarısız olanlara bir üst sınıfın dersleri verilir. Üç ve daha fazla dersten başarısız olanlar, aynı sınıfta başarısız oldukları dersleri tekrar ederler ve bu derslerin sınavlarına girerler. Bu öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.

 

ÖNEMLİ NOT: BU VERDİĞİMİZ BİLGİLER TAMAMEN BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR. EN DOĞRU BİLGİLERİ TERCİH EDECEĞİNİZ ÜNİVERSİTELERDEN VEYA AÇIKÖĞRETİM BÜROLARINDAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.

 

 

NAMAZ
DKAB ÖĞRETMENLERİ
TAVSİYE FİLM
BİLİŞİM KURSU
Retro Games
Saat